Dla smakoszy past jajecznych polecam tę oto z avocado, żółtym serem i szynką. Jest bardzo smaczna i znika jeszcze szybciej niż ją się robi. Delikatna w smaku, możemy w zależności od upodobań zrobić ją jako gładką pastę z kawałkami szczypiorku, lub tak jak ja zmiksowaną dosłownie chwilę z wyczuwalnymi kawałeczkami wszystkich składników. Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska Tradycyjna. Ze względu na obecność w paście avocado nie może ona dłużej stać, gdyż mocno ściemnieje. Najsmaczniejsza tego dnia co się ją przygotuje. Wg mnie idealnie ją dopełniają pokrojone na kanapkę i lekko posolone plastry avocado.
SKŁADNIKI :
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 dojrzałe avocado
- 100 g szynki
- 100 żółtego sera
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz biały
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.