Lubię, gdy na stole jest smacznie, ładnie i kolorowo. Na przyjęciu koniecznie przystawki muszą cieszyć oko i podniebienie. I tak jedną z ulubionych przekąsek jest łosoś. Oto jego wersja podstawowa. Przygotowanie zajmuje chwilkę i jest bardzo łatwe.
SKŁADNIKI :
- 300 g łososia wędzonego w plastrach
- serek puszysty o smaku chrzanowym
- pieprz kolorowy
- ogórek zielony cienki
Z pozostałym łososiem, serkiem i ogórkiem postępujemy tak samo jak z pierwszą roladką. Gotowe roladki wkładamy do lodówki najlepiej na minimum 12 godzin. Przed podaniem odwijamy z folii i kroimy na kawałki około 2-3 cm.
Prawie, jak sushi. Świetny pomysł. :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie wypróbuję , świetnie wyglądają i napewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki. Bardzo czętso robię naleśniki szpinakowe, w które zawijam właśnie serek i łososia, tak jak u Pani na zdjeciach :) Obie przekąski są fantastyczne:) Monika
OdpowiedzUsuń