Kolejna przystawka z serii smacznie, zdrowo, kolorowo. Roladki o słodkawym posmaku przełamane bardzo pikantnym ketchupem. Jeśli nie mam dostępu do diabelskiego ketchupu to do zwykłego pikantnego można do smaku dosypać odrobinkę chili. Roladki idealnie sprawdzają się na rodzinną imprezę jak i jako przekąska np do meczu przy piwie.
SKŁADNIKI :
- 2 placki tortilli pomidorowej (może też być inna)
- 4 plasterki szynki
- 2 liście sałaty masłowej lub lodowej
- serek twarogowy z suszonymi pomidorami
- 2 łyżeczki ketchupu diabelskiego
- 1 ogórek zielony
- 4 plasterki serka topionego
- 6 pomidorków koktajlowych
- listki selera naciowego
Zwinięte roladki wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Po tym czasie odwijamy z folii i kroimy każdą roladkę na 6 części, czyli razem wychodzi nam 12. Na małe wykałaczki nabijamy na środek po połowie pomidorka koktajlowego i do dekoracji na górę listek selera naciowego. Następnie tak przygotowane wykałaczki wbijamy w każdą małą roladkę.
bardzo ciekawy przepis! niedługo spróbuję na pewno! pozdrawiam serdecznie i dziękuję :) Kasia
OdpowiedzUsuńSUPER PRZEPIS
OdpowiedzUsuń