Na blogu jest już pasta jajeczna tradycyjna, dzisiejsza bardziej aromatyczna, ale równie smaczna. Do jej przygotowanie potrzebne są koniecznie świeże zioła.
SKŁADNIKI :
- 7 dużych jajek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego greckiego
- listki z 1 gałązki bazylii
- listki z 1 gałązki mięty
- listki z 1 gałązki oregano
- 1 średni pomidor
- sól, pieprz
Bazylię, mięte i oregano drobno posiekać i dodać do jajek.
Pomidora umyć i wyjąć gniazda z nasionami, potrzebujemy tylko twardy miąższ, który drobno siekamy i dodajemy do jajek z ziołami.
W szklance zmieszać majonez, musztardę i jogurt, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystko zalewamy zrobionym sosem i dobrze mieszamy, aż wyjdzie pasta z widocznymi kawałeczkami białek.
Ewentualnie jeszcze dosolić i dopieprzyć. Schłodzić w lodówce przez minimum 6 godzin, aby smaki się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.