24 marca 2013

Sos szczypiorkowy

Do różnych rodzajów warzyw grillowanych czy naleśników z farszem doskonale pasuje sos ze szczypiorku. My go lubimy z ziemniakami faszerowanymi jak i do jajek na twardo. Spróbujcie może i Wam zasmakuje. Do przygotowania tego sosu użyłam mojej nagrody niespodzianki wygranej u Kasi. Mikser do sosów sprawdził się doskonale. Szybko i na gładki krem połączył składniki sosu.




SOS :
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżka przegotowanej wody
  • sól, pieprz
Do miseczki wykładamy majonez i jogurt naturalny, wlewamy oliwę i wodę. Wszystko ze sobą dobrze mieszamy. Szczypiorek drobno kroimy i dorzucamy do miseczki z sosem dodajemy cukier. Połączyć wszystkie składniki i doprawić solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.