10 czerwca 2014

Kefir truskawkowo-bananowo-miętowy

W prostocie siła. Jak nie wiecie co zrobić z truskawkami czy bananami, wystarczy wrzucić do blendera i mamy pyszny napój. Dziś wersja kefirowa, nie za słodka, w sam raz.


SKŁADNIKI :
  • 2 małe banany
  • 250 g świeżych truskawek
  • 2 garście świeżych listków mięty
  • 250 ml kefiru
  • 2 łyżeczki cukru
Banana kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do dzbanka blendera. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i osuszamy, wrzucamy na banany. Mięte opłukać, włożyć na wierzch.


Zalać owoce kefirem i dodać cukier. Blendować do uzyskania wymaganej konsystencji. Idealne smakuje zaraz po zrobieniu, jak i schłodzone.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.