7 lutego 2015

Roladki łososiowe z serkiem puszystym i ogórkiem kiszonym

Były już takie roladki z serkiem chrzanowym i zielonym świeżym ogórkiem znajdziecie je tutaj, a dziś ciut inna wersja. Łagodny serek Almette z ogórkiem i ziołami plus kwaśny kiszony ogórek. Fajne połączenie i znika w błyskawicznym tempie.


 SKŁADNIKI :
  • 300 g łososia wędzonego w plastrach
  • serek puszysty Almette z ogórkiem i ziołami
  • ogórek kiszony
Na desce układamy folię spożywczą. Następnie na foli układamy połowę plastrów łososia, tak by utworzyły prostokąt. Kiedy łosoś jest już w miarę równo rozłożony smarujemy połową serka. Ogórka kroimy na ćwiartki po długości. Przy jednym końcu układamy na całej długości łososia ćwiartki ogórka (tak jak na zdjęciu poniżej). Teraz pomagając sobie folią zwijamy łososia w roladkę, po czym szczelnie i mocno ją zawijamy w folię spożywczą.


Z pozostałym łososiem, serkiem i ogórkiem postępujemy tak samo jak z pierwszą roladką. Gotowe roladki wkładamy do lodówki najlepiej na minimum 12 godzin. Przed podaniem odwijamy z folii i kroimy na kawałki około 2-3 cm. 


1 komentarz:

  1. Witam SUPER BLOG Pozdrawiam Mamę i pomocników ,Dorota

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.