Z dzieciństwa pamiętam, że zawsze w piątek na obiad była smażona rybka w panierce z kartoflami i dodatkiem była surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, doprawiona cukrem na słodko. W szkolnej stołówce też serwowali taką. U mnie obecnie też nie może jej zabraknąć, bo to moja ulubiona surówka, kwaśna, ale słodka. Wszystko oczywiście zależy od kapusty jaką użyjemy i własnego smaku.
SKŁADNIKI :
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 duże jabłko
- 1 mała cebulka
- 3 płaskie łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki pieprzu
uwielbiam kiszoną kapustę, ale rzadko jadam ją na słodko. musze spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam, uwielbiam ją od dzieciństwa :)
UsuńBardzo fajna taka surówka :)
OdpowiedzUsuńnaprawdę super
OdpowiedzUsuń