Szybka, zdrowa i bardzo smaczna przekąska. Moje młodsze dziecko nie mogło się od niej oderwać. Roladki te mogą też być lekkim śniadaniem czy kolacją. Cieszą oko i łaskoczą żołądek.
SKŁADNIKI :
- 2 placki tortilli szpinakowej
- 100 g wędzonego łososia
- 2 liście sałaty masłowej lub lodowej
- serek puszysty chrzanowy
- 4 łyżeczki majonezu
- 1 ogórek zielony
- pieprz
- 12 pomidorków koktajlowych
Zwinięte roladki wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Po tym czasie odwijamy z folii i kroimy każdą roladkę na 6 części, czyli razem wychodzi nam 12. Na małe wykałaczki nabijamy po pomidorku koktajlowym i wbijamy w każdą małą roladkę.
jadłam coś takiego w hotelu na śniadaniu, teraz mogę to przyrządzać u siebie w domu
OdpowiedzUsuń