SKŁADNIKI :
- minimum 3 marchewki z rosołu (nie rozgotowane)
- pietruszka z rosołu (nie rozgotowane)
- seler z rosołu (nie rozgotowane)
- mała cebula
- duże jabłko
- 3 średnie ogórki kiszone
- 5 jajek
- 1 szklanka mrożonego groszku zielonego
- laska cienkiej kiełbasy
- około 3 łyżek majonezu
- 2-3 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
W małym garnuszku zagotować wodę i wrzucić do niej zamrożony zielony groszek. Na małym ogniu gotować około 5 minut, aż będzie miękki. Odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Marchewki, pietruszkę, seler, cebulę, jabłko, ogórki kiszone, kiełbasę, jajka pokroić w średnią kosteczkę.
Dodać groszek, majonez i musztardę. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko delikatnie, ale dobrze wymieszać. Sałatka od razu gotowa jest do jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.