W ubiegłym roku na imieniny mąż dostał ode mnie wkrętarkę z wytłaczanym imieniem, ale oczywiście był to tort własnoręcznie od A do Z przeze mnie zrobiony.
Do przygotowania takiej wkrętarki potrzebne będą:
- duży prostokątny biszkopt
- krem maślany jako podkład
- ulubiony krem do przełożenia
- masa cukrowa
- barwniki spożywcze
- ewentualnie owoce do przełożenia
Najlepiej na papierze najpierw narysować sobie szkic wkrętarki i wg niego wyciąć z biszkoptu odpowiedni kształt. Następnie przekrawamy na 2 lub 3 blaty. W środku tort możemy
przełożyć dowolnym kremem, dać dżem lub owoce. Po wierzchu natomiast
należy dokładnie obsmarować go kremem na bazie masła i następnie
schłodzić w lodówce. Dopiero na schłodzoną masę nakładamy rozwałkowaną
masę cukrową i dekorujemy wg własnego widzi mi się elementami zrobionymi z masy cukrowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.