No cóż nawet nie wiecie jak nam zasmakował chleb samemu upieczony. Po prostu poezja. Smak, zapach i to, że tak szybko się nie starzeje jest cudowne. Mój pierwszy chleb pszenno-owsiany z cukinią i orzechami piekłam już kilka razy, bo strasznie rodzicom zasmakował. A to duże uznanie bo mój tata jest bardzo wybredny w stosunku do pieczywa. Dziś przepis na drugi upieczony przez mnie chlebek z tamtego przepisu, ale po modyfikacjach tzn zamiast orzechów jest siemię lniane i nie ma płatków owsianych tylko sama mąka pszenna. Chlebek równie smaczny jak poprzedni. I to nie koniec moich doświadczeń z pieczywem, bo w międzyczasie upiekłam jeszcze dwa zwykłe pszenne chlebki, którymi się z Wami podzielę, a i zaczęłam hodować zakwas żytni. Zobaczymy co z tego wyniknie.
SKŁADNIKI :
- 500 g mąki pszennej typ 650