Lato uwielbiamy za świeże warzywka, które zrywamy z własnego ogródka. I tak nie może obyć się w tym sezonie bez kanapek o wielu smakach i kolorach. Normalnie jajko położyłabym na wędlinie, ale że mój niejadek je tylko wybrane produkty, przemyciłam jajko pod szyneczką. Kanapeczki zjadł po czym zapytany czy dobre było jajko, bardzo się zdziwił i na koniec przyznał, że dobre było. Przy śniadanku mąż dostał herbatkę z syropem od Anielskich Przysmaków.
SKŁADNIKI :
- chleb lub bułki wg upodobań
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 1 duży pomidor
- 1 duży długi ogórek zielony
- kilka plastrów szynki lub ulubionej wędlinki
- nieduża sałata
- masło
- mała cebulka
- sól, pieprz
Bułki przekrawamy na 3 części, chleb na kromki, smarujemy masłem. Na masło kładziemy po liściu sałaty, następnie plasterek wędliny, 2 plastry jajka, na jajka 2 - 3 plasterki ogórka i na wierzch plasterek pomidora i kilka piórek cebuli. Cebulę i pomidora wg uznania solimy i pieprzymy.
Ponieważ ja nie przepadam za smakami korzennymi, piernik i pierniczki to nie jest mój ulubiony smakołyk, więc próbowanie syropu korzennego do herbaty przypadło mężowi. I tak syrop sprawdził się bardzo dobrze, nadał herbacie aromat, który roznosił się po całej kuchni. Syrop jest mało słodki, na duży kubek wlałam 4 łyżki stołowe. W skład tego syropu wchodzą : cukier trzcinowy, woda, sok z cytryny, przyprawy korzenne, cynamon, wanilia i alkohol. I warto dodać , że syrop jest naturalny i nie zawiera konserwantów. Polecam ten produkt osobom lubiącym smak korzenny, na pewno taka herbatka będzie miłą odskocznią przypominającą święta. Syrop ten oczywiście zakupicie w pysznym sklepie Anielskie Przysmaki, a dokładniej tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.