Uwielbiam naleśniki na sposób wytrawny. Farsz za każdym razem można zrobić z czegoś innego. Ten akurat powstał ze składników, które akurat znalazły się w lodówce. Warzywa można dowolnie wymieniać. Składać naleśniki też można na różne sposoby, do tych wybrałam opcję krokietów, aby warzywa się nie wysypywały. Zachęcam do spróbowania, są naprawdę pyszne.
Usmażyć naleśniki z przepisu.
FARSZ :
- 15 całych pieczarek
- 3 małe cukinie
- 1 papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, papryka słodka
Dusić około 10 minut na małym ogniu (cukinia ma być uduszona, ale półtwarda). Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Na środek każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu i zawijać jak krokiety.
Gotowe naleśniki podsmażyć na złoto na patelni z olejem (odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu) lub zapiec w 180 stopniach przez około 15 minut.
Podawać z sosem szczypiorkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.