Sezon grillowy trwa, więc pojawi się kilka przepisów, które towarzyszą nam w tym okresie. Były już Grillowane pałki z kurczaka nadziewane ananasem i żółtym serem, a dziś pyszna krucha karkóweczka skąpana w jogurcie naturalnym na ostro. Zdjęcie zrobione prosto z grilla, gdyż niestety na talerzu nie ma szans go wykonać.
- 3 łyżeczki musztardy chrzanowej
- 1 łyżeczka pieprzu
- 4 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki papryki ostrej wędzonej
- 200 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej
- 3 łyżki miodu
Przygotowane plastry mięsa zalewamy marynatą i dokładnie za pomocą ręki każdy kawałek obsmarowujemy marynatą. Mięso w tej kąpieli odstawiamy szczelnie zamknięte do lodówki na minimum 24 godziny.
Po zamarynowanie karczek pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu przez około 15-25 minut, w zależności jaki efekt wypieczenia chcemy uzyskać.
Dla nas idealna! ! Jest przepyszna!! Aromatyczna, mięciutka i soczysta !
OdpowiedzUsuńZ tego przepisu korzystamy Najczęściej.
Pozdrawiam. Ania Pasnik ;-)