Na blogu w ubiegłym roku pojawił się już przepis na tulipany z pomidorków z pastą, dziś wersja prostsza w wycięciu i z gotowym serkiem. Przystawka taka szybko znika ze stołu i przy okazji jest piękną dekoracją.
SKŁADNIKI :
Pomidorki dokładnie myjemy i osuszamy. Ostrym nożem każdy pomidorek od czubka przekrawamy na krzyż, ale nie rozcinając go do końca, nacięcie ma być mniej więcej do 1/3 wysokości pomidorka . Czubkiem małego nożyka delikatnie wykrawamy i wyjmujemy miąższ. Za pomocą malutkiej łyżeczki lub szprycy z wąską końcówką do każdego pomidorka nakładamy serek. Na talerzu układamy np sałatę i następnie ze szczypiorku tworzymy łodyżki i układamy na nich przygotowane już pomidorki.
pomysłowo :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie Cu wyszło:) chciałoby się sięgnąć i zjeść jednego, a później drugiego i jeszcze następnego:)
OdpowiedzUsuń