Uwielbiamy grzyby, a jedne ze smaczniejszych wg nas to oczywiście rydze.
Rydze w śmietanie to taka prosta i szybka wersja, bez dodatków.
SKŁADNIKI :
Cebulę kroimy na paseczki. Grzyby oczyszczamy, kroimy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulkę i cukier. Karmelizujemy na złoty kolor, następnie dorzucamy grzyby, posypujemy solą i pieprzem. Dusimy grzybki z cebulką przez 10 minut na wolnym ogniu, po czym zalewamy śmietanką i dusimy na średnim ogniu, aż śmietana zrobi się gęsta. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.