- 2 udka z kurczaka
- paczka warzyw mrożonych
- 6 dużych ziemniaków
- sól , pieprz , papryka słodka , papryka ostra
- 2 łyżki oleju
Udka oczyścić umyć, naciąć w kilku miejscach i wg uznania obsypać solą i paprykami.
W foremce wyłożyć rękaw do pieczenia (można użyć naczynia żaroodpornego), wysypać zamrożone warzywa.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić, dodać do warzyw. Posypać solą, pieprzem i paprykami do smaku. Polać olejem i dokładnie wymieszać.
Na wierzch ułożyć udka i przykryć wszystko folią aluminiową.
Piekarnik rozgrzać do maksimum i piec około 60 minut. Jakieś 15 minut przed końcem zdjąć folię, aby udka ładnie się zarumieniły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za odwiedziny. Miło mi będzie jak podzielisz się ze mną swoją opinią lub wątpliwościami.